Ömlesztve értékesített termék.
Származási hely: Németország.
Nagy tisztaságú magas zselésítő hatású étkezési sertés zselatin. Wikipédián: http://hu.wikipedia.org/wiki/Zselatin.
Minőségi bizonyítvány: http://svk.floravita.hu/spec/zselatin180b.jpg
A bloom szám, a kocsonyásodási indexszám. Minél nagyobb ez a szám, annál keményebb a kocsonyája, viszont annál törékenyebb. A szemcsenagyságot is jelezzük, a termák specifikáción, ami a terméklap aljáról linkelhető. Ezt egy úgynevezett ”mesh” szám jelzi, ami a szitaszövet lyukszámát adja meg, egységes felületen, amivel átszitálják. Így, ez a szám, minél nagyobb, annál apróbb a szemcsenagysága. Pl. a 10-20 mesh nagyszemcsés, a 30-40 mesh közepes, a 40-60 mech nagyon finom.
Minden zselatinunk, nagy tisztaságú kollagén, kiválóan hidrolizálhatók. A bloom szám, főleg a cukrászokat érdekli, hogy éppen menyire kemény kocsonyát kívánnak készíteni. Minél magasabb ez a szám, annál keményebb. A 90, 180 és a 240 bloomos sertés a 200 és 250 –es szarvasmarha zselatin.
Felhasználás: Ételek, italok, gyümölcslevek. Flotálás, derítés, kocsonyásítása.
Zselatin, használata. Videó:
BT. adatlap:
Kalóriatáblázat:
Energia 342 kcal
Fehérje 84 g
Zsír 0.1 g
Telített 0 g
Egyszeresen telítettlen 0 g
Többszörösen telítettlen 0 g
Szénhidrát 0 g
Cukor 0 g
Rost 0 g
Nátrium 0 mg
Koleszterin 0 mg
Forrás: https://www.xn--kalriaguru-ibb.hu/kaloriatablazat/zselatin-kaloria.php
Bár a zselatin száraz állapotban 98-99%-ban fehérjét tartalmaz, tápértéke nagyon alacsony. A zselatinban a nem-esszenciális aminosavak (esszenciális aminosav: olyan aminosav, amelyet a szervezet természetes úton nem képes előállítani) magas koncentrációban vannak jelen (például glicin, prolin), viszont alig tartalmaz esszenciális aminosavakat (például triptofánt, izoleucint vagy metionint). A zselatin aminosavtartalma általában a következőképpen alakul.
glicin 21%
prolin 12%
hidroxiprolin 12%
glutaminsav 10%
alanin 9%
arginin 8%
aszparaginsav 6%
lizin 4%
szerin 4%
leucin 3%
valin 2%
fenilalanin 2%
treonin 2%
izoleucin 1%
hidroxi-lizin 1%
metionin és hisztidin <1%
tirozin < 0,5%
Forrás:https://hu.wikipedia.org/wiki/Zselatin
Videó: https://youtu.be/J5JQlJY3UAc