Kollagén, vízben gyakorlatilag oldhatatlan, ezért hidrolizálják. Nagy tisztaságú magas zselésítő hatású étkezési sertés zselatin. Gyümölcslevek, borok és más italok kezelésére előállított, nagy tisztaságú, étkezési zselatin.
Minden zselatinunk, nagy tisztaságú kollagén, kiválóan hidrolizálhatók. A bloom szám, főleg a cukrászokat érdekli, hogy éppen menyire kemény kocsonyát kívánnak készíteni. Minél magasabb ez a szám, annál keményebb. A 90, 180 és a 240 bloomos sertés a 200 és 250 –es szarvasmarha zselatin.
Kinek, melyik a szimpatikusabb. Van aki azt mondja, a magasabb bloomszámú nehezebben emészthető. Ez fogyókúrára is jó. Ha nem cél a testsúlycsökkentés, talán érdemesebb az alacsonyabb bloomszámút választani.
Felhasználás: Ételek, italok, gyümölcslevek. Flotálás, derítés, kocsonyásítása.
A szemcsenagyságot is jelezzük, a termák specifikáción, ami a terméklap aljáról linkelhető. Ezt egy úgynevezett ”mesh” szám jelzi, ami a szitaszövet lyukszámát adja meg, egységes felületen, amivel átszitálják. Így, ez a szám, minél nagyobb, annál apróbb a szemcsenagysága. Pl. a 10-20 mesh nagyszemcsés, a 30-40 mesh közepes, a 40-60 mech nagyon finom.
A tétel, amiből ezt az árut kicsomagoltuk, megfelel az USA. EU és a Magyar gyógyszerkönyvi minőségnekvalamint az EU és a Magyar Élelmiszerkönyv 1-2-89/107 sz. előírásainak. A termékeket a Medimpex ZRt laboratóriumában is tételesen bevizsgálják.
Felhasználás: Kérem, tartsuk be a Magyar Élelmiszerkönyv Codex Alimentarius Hungaricus az élelmiszerekre vonatkozó kötelező előírásokat
és ajánlásokat.(2003. évi LXXXII. tv.) 56/2004. (IV. 24.) FVM rendelet
Zselatin, használata. Videó:
A Zselatin a Wikipédián: http://hu.wikipedia.org/wiki/Zselatin
Minőségi bizonyítvány: http://svk.floravita.hu/spec/Zselatin240b.jpgBT adatlap: http://www.bbbb.hu/BT/zselatin_sertes.pdf
Kalóriatáblázat:
Energia 342 kcal
Fehérje 84 g
Zsír 0.1 g
Telített 0 g
Egyszeresen telítettlen 0 g
Többszörösen telítettlen 0 g
Szénhidrát 0 g
Cukor 0 g
Rost 0 g
Nátrium 0 mg
Koleszterin 0 mg
Forrás: https://www.xn--kalriaguru-ibb.hu/kaloriatablazat/zselatin-kaloria.php
A zselatin aminosav tartalma általában a következőképpen alakul:
glicin 21%
prolin 12%
hidroxiprolin12%
glutaminsav 10%
alanin 9%
arginin 8%
aszparaginsav 6%
lizin 4%
szerin 4%
leucin 3%
valin 2%
fenil-alanin 2%
treonin 2%
izoleucin 1%
hidroxi-lizin 1%
metionin és hisztidin <1%
tirozin < 0,5%
Az összetevők koncentrációja (elsősorban az alacsony koncentrációban jelenlévők) erősen függ a zselatin elkészítésének módjától, valamint a felhasznált alapanyagoktól. Élelmiszerekben a zselatin napi maximum beviteli mennyisége nincs meghatározva, mellékhatása nem ismert. A zselatin önmagában fogyasztva energiaveszteséget okoz, mert emésztése több energiát használ el, mint amennyi felszabadítható belőle. Ennek ellenére nagy mennyiségben való fogyasztása nem ajánlott, mert nem tartalmazza a szervezet számára nélkülözhetetlen zsírsavakat, így a helytelen táplálkozás kihathat az egészségügyi állapotra. Az 1970-es években elterjedt fogyókúrás módszer volt a zselatin kizárólagos fogyasztása mindaddig, míg néhányan bele nem haltak a fogyókúra okozta helytelen táplálkozásba, mert a szervezetük nem kapta meg az esszenciális zsírsavakat.
Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Zselatin