Habzásgátló hatása is kiváló. Miután a cefrét az üstbe töltöttük, 1-2 grammal szórjuk meg csersavval, így főzés közben nem fog felhabozni. A tanninok, más néven csersavak vagy digalluszsavak keserű ízű, növényi eredetű polifenolok,…
Kálium-ferrocianid, köznapi nevén sárgavérlúgsó (K4[Fe(CN)6] Magas nehézfémtartalmú borok fémcsökkentésére. Használata laborhoz kötött. Csak előzetes és utólagos laboratóriumi ellenőrzéssel használható. Felhasználják laboratóriumi…
Mustok, borok derítésére használjuk. A deritonból 100-150 g-t 10 szeres menyiségű vízben feloldunk, 24 órát állni hagyjuk, majd többször megkeverjük, csomómentes nem lesz. Az így kapott oldatot fokozatosan 100 liter musthoz vagy borhoz adjuk,…
Ömlesztve értékesített termék. Mustok, borok derítésére használjuk. A deritonból 100-150 g-t 10 szeres menyiségű vízben feloldunk, 24 órát állni hagyjuk, majd többször megkeverjük, csomómentes nem lesz. Az így kapott oldatot fokozatosan…
Mustok, borok derítésére használjuk. A deritonból 100-150 g-t 10 szeres menyiségű vízben feloldunk, 24 órát állni hagyjuk, majd többször megkeverjük, csomómentes nem lesz. Az így kapott oldatot fokozatosan 100 liter musthoz vagy borhoz adjuk,…