Ömlesztve értékesített termék.
Kollagén, vízben gyakorlatilag oldhatatlan, ezért hidrolizálják. Nagy tisztaságú magas zselésítő hatású étkezési sertés zselatin. Gyümölcslevek, borok és más italok kezelésére előállított, nagy tisztaságú, étkezési zselatin.
Minden zselatinunk, nagy tisztaságú kollagén, kiválóan hidrolizálhatók. A bloom szám, főleg a cukrászokat érdekli, hogy éppen menyire kemény kocsonyát kívánnak készíteni. Minél magasabb ez a szám, annál keményebb. A 90, 180 és a 240 bloomos sertés a 200 és 250 –es szarvasmarha zselatin. Kinek, melyik a szimpatikusabb. Van aki azt mondja, a magasabb bloomszámú nehezebben emészthető. Ez fogyókúrára is jó. Ha nem cél a testsúlycsökkentés, talán érdemesebb az alacsonyabb bloomszámút választani.
A szemcsenagyságot is jelezzük, a termák specifikáción, ami a terméklap aljáról linkelhető. Ezt egy úgynevezett ”mesh” szám jelzi, ami a szitaszövet lyukszámát adja meg, egységes felületen, amivel átszitálják. Így, ez a szám, minél nagyobb, annál apróbb a szemcsenagysága. Pl. a 10-20 mesh nagyszemcsés, a 30-40 mesh közepes, a 40-60 mech nagyon finom.
Felhasználás: Ételek, italok, gyümölcslevek. Flotálás, derítés, kocsonyásítása.
A tétel, amiből ezt az árut kicsomagoltuk, megfelel az USA. EU és a Magyar gyógyszerkönyvi minőségnek, valamint az EU és a Magyar Élelmiszerkönyv 1-2-89/107 sz. előírásainak. A termékeket a Medimpex ZRt laboratóriumában is tételesen bevizsgálják.
Zselatin, használata. Videó:
Felhasználás: Kérem, tartsuk be a Magyar Élelmiszerkönyv Codex Alimentarius Hungaricus az élelmiszerekre vonatkozó kötelező előírásokat
és ajánlásokat.(2003. évi LXXXII. tv.) 56/2004. (IV. 24.) FVM rendelet
A Zselatin a Wikipédián: http://hu.wikipedia.org/wiki/Zselatin
Minőségi bizonyítvány: http://svk.floravita.hu/spec/Zselatin240b.jpg
BT adatlap: http://svk.floravita.hu/BT/zselatin_sertes.pdf
Kalóriatáblázat:
Energia 342 kcal
Fehérje 84 g
Zsír 0.1 g
Telített 0 g
Egyszeresen telítettlen 0 g
Többszörösen telítettlen 0 g
Szénhidrát 0 g
Cukor 0 g
Rost 0 g
Nátrium 0 mg
Koleszterin 0 mg
Forrás: https://www.xn--kalriaguru-ibb.hu/kaloriatablazat/zselatin-kaloria.php
Bár a zselatin száraz állapotban 98-99%-ban fehérjét tartalmaz, tápértéke nagyon alacsony. A zselatinban a nem-esszenciális aminosavak (esszenciális aminosav: olyan aminosav, amelyet a szervezet természetes úton nem képes előállítani) magas koncentrációban vannak jelen (például glicin, prolin), viszont alig tartalmaz esszenciális aminosavakat (például triptofánt, izoleucint vagy metionint). A zselatin aminosavtartalma általában a következőképpen alakul.
glicin 21%
prolin 12%
hidroxiprolin 12%
glutaminsav 10%
alanin 9%
arginin 8%
aszparaginsav 6%
lizin 4%
szerin 4%
leucin 3%
valin 2%
fenilalanin 2%
treonin 2%
izoleucin 1%
hidroxi-lizin 1%
metionin és hisztidin <1%
tirozin < 0,5%
Forrás:https://hu.wikipedia.org/wiki/Zselatin